Krem nutella z awokado

Zdjęcie z warsztatów :)



Składniki:

2 banany(muszą być bardzo dojrzałe, najlepsze są bardzo żółte z ciemnymi plamkami)
Awokado(dojrzałe, musi być miękkie)
     2 łyżki kakao( u mnie decomoreno)
     3 łyżki miodu

     Przygotowanie:

Awokado dzielimy na pół, usuwamy pestkę. Miąższ wydrążamy ze środka(z dojrzałego awokado miąższ od skórki odchodzi bez problemu), wkładamy do Blendera,  dodajemy obrane ze skórki banany wsypujemy kakao, dodajemy miód. Miksujemy na gładką masę. Przekładamy do słoika zakręcamy i wkładamy do lodówki na 5 dni. Moje dziewczynki po przyrządzeniu od razu zjadają kanapkę posmarowaną czekoladowym kremem, albo uwielbiają go jako dodatek do naleśników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Zdrowie jest smaczne Sylwia Kościelny , Blogger