Pasta z brokuła, twarogu i fety

Składniki:
    1 brokuł
·        200g fety
·        200g twarogu chudego

Brokuła ugotować na parze (około 5-8 minut, tak aby był lekko twardawy). Fety i twaróg przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mielenia. Ugotowany i wystudzony brokuł rozgnieść widelcem. Składniki wymieszać. Można dodać pieprzu, jednak nie trzeba solić, ponieważ feta jest słona.
Smacznego!

Co zyskujemy przygotowując takie śniadanie?

Wiele serów i serków do smarowania zawiera tylko kilka procent mleka. W zamian producenci często dodają utwardzony przemysłowo tłuszcz roślinny, zabarwiony sztucznymi barwnikami. W serkach kanapkowych można znaleźć również: mleko w proszku, lecytynę sojową, skrobię pszenną, regulator kwasowości lub azotan sodu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Zdrowie jest smaczne Sylwia Kościelny , Blogger