Składniki:
1 brokuł
1 brokuł
· 200g fety
· 200g twarogu chudego
Brokuła ugotować na parze (około 5-8 minut, tak aby był lekko twardawy). Fety i twaróg przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mielenia. Ugotowany i wystudzony brokuł rozgnieść widelcem. Składniki wymieszać. Można dodać pieprzu, jednak nie trzeba solić, ponieważ feta jest słona.
Smacznego!
Co zyskujemy przygotowując takie śniadanie?
Wiele serów i serków do smarowania zawiera tylko kilka procent mleka. W zamian producenci często dodają utwardzony przemysłowo tłuszcz roślinny, zabarwiony sztucznymi barwnikami. W serkach kanapkowych można znaleźć również: mleko w proszku, lecytynę sojową, skrobię pszenną, regulator kwasowości lub azotan sodu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz