Składniki:
120 g mąki jaglanej
30 g mąki ryżowej
150 g masła
2 dojrzałe banany
2 jajka
¼ szklanki erytrolu
1 budyń waniliowy bez
cukru
1 łyżeczka proszku do
pieczenia
Skórka
otarta z pomarańczy
Przygotowanie:
Banany zmiksuj w blenderze. Jajka ubij z erytrolem do białej puszystej masy, dodawaj powoli przestudzone masło. Mąki przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia i budyń. Zmiksuj z masą jajeczną. Dodaj zmiksowane banany i dobrze wymieszaj.
Masę przelej do małej (śr. 22 cm) foremki wysmarowanej masłem. Piecz ok. 30-40 minut – do suchego patyczka.
Delikatnie wyciągnij z formy i przełóż na kratkę do pieczenia.
SMACZNEGO ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz