piątek, 19 kwietnia 2019

Lekka WIELKANOC - Wielkanocna babka jaglana bez cukru (bezglutenowa)



Składniki:

120 g mąki jaglanej
30 g mąki ryżowej
150 g masła
2 dojrzałe banany
2 jajka
¼ szklanki erytrolu
1 budyń waniliowy bez cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Skórka otarta z pomarańczy

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C. Masło roztop i odstaw do przestygnięcia.
Banany zmiksuj w blenderze. Jajka ubij z erytrolem do białej puszystej masy, dodawaj powoli przestudzone masło. Mąki przesiej do miski, dodaj  proszek do pieczenia i budyń. Zmiksuj z masą jajeczną. Dodaj zmiksowane banany i dobrze wymieszaj.
Masę przelej do małej (śr. 22 cm) foremki wysmarowanej masłem. Piecz ok. 30-40 minut – do suchego patyczka.
Delikatnie wyciągnij z formy i przełóż na kratkę do pieczenia
.


SMACZNEGO ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Zdrowie jest smaczne Sylwia Kościelny , Blogger