LETNIE LECZO
Składniki:
1 mała cukinia
¼ papryki czerwonej
¼ papryki zielonej
¼ papryki żółtej
1 cebula
2 średnie pomidory bez skóry lub ½
puszki pomidorów
1 łyżka oleju rzepakowego
½ pęczka zielonej pietruszki
Sól, pieprz, papryka słodka, oregano
Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w kostkę posypać ½ łyżeczki papryki słodkiej, ½
łyżeczki oregano odstawić na 15 min. Na łyżce oleju podsmażyć mięso. Dodać
pokrojoną w kostkę, cebulę, papryki, cukinie. Przyprawić solą, pieprzem dodać
pomidory . Dusić do miękkości. Zieloną pietruszkę drobną posiekać dodać pod
koniec duszenia. Podawać z kromką razowego pieczywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz