niedziela, 10 stycznia 2016

Pierś z kurczaka z żurawiną

Jak zamienić pierś z kurczaka w wykwintne a zarazem proste danie. Słodka, soczysta i pyszna. Do takiego obiadu  przekonasz każdego malucha.

Składniki:

·  500g piersi z kurczaka
·  4  łyżki suszonej żurawiny
·  2 łyżki oleju
·  1 łyżeczka lubczyku   
·   Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Piersi umyć i osuszyć. Natrzeć lubczykiem, pieprzem i solą. Żurawinę wymieszać z olejem, mieszaniną polać pierś. Wstawić do lodówki na min 2 h. Piec w piekarniku przez 30 min w temp 180 st C. Doskonale smakuje z pieczonymi ziemniakami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Zdrowie jest smaczne Sylwia Kościelny , Blogger