wtorek, 12 kwietnia 2016

"Odważ się" Pasta z makreli

Propozycja na śniadanie lub kolacje

Pasta z makreli

Składniki:
20g wędzonej makreli(1 ½ łyżki)
20g ogórka kiszonego(1/2 szt)
5g szczypiorku(łyżeczka)
5g musztardy najlepiej ostrej
Szczypta pieprzu
80g chleba grahama(2 kromki)

Przygotowanie:
Makrele rozdrobnić, dodać pokrojone ogórki kiszone i posiekany szczypiorek. Dodać musztardę, pieprz i wymieszać wszystkie składniki. Pastą posmarować pieczywo podawać z warzywami.
ZESTAWIENIE PORCJI:
2 porcje produktu zbożowego
1/8 mięsa (do wykorzystania w ciągu dnia mamy 25g wędliny lub ¼ jajka i 100g mięsa lub                 ryby na obiad)

¼ porcji tłuszczu(ryba tłusta traktujemy ją jak tłuszcz dodany)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz