Propozycja na śniadanie lub kolacje
Pasta z makreli
Składniki:
20g wędzonej makreli(1 ½ łyżki)
20g ogórka kiszonego(1/2 szt)
5g szczypiorku(łyżeczka)
5g musztardy najlepiej ostrej
Szczypta pieprzu
80g chleba grahama(2 kromki)
Przygotowanie:
Makrele rozdrobnić, dodać pokrojone ogórki kiszone i
posiekany szczypiorek. Dodać musztardę, pieprz i wymieszać wszystkie składniki.
Pastą posmarować pieczywo podawać z warzywami.
ZESTAWIENIE PORCJI:
2 porcje produktu zbożowego
1/8 mięsa (do wykorzystania w ciągu dnia mamy 25g wędliny
lub ¼ jajka i 100g mięsa lub
ryby na obiad)
¼ porcji tłuszczu(ryba tłusta traktujemy ją jak tłuszcz
dodany)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz