środa, 13 kwietnia 2016

''Odważ się'' Sałatka z brokułami i kaszą gryczaną

Propozycja sałatki do pracy lub na kolacje

Sałatka z brokułami i kaszą gryczaną

Składniki:
30g kasza gryczana sucha  
100g brokuła (1/4 szt)
45g kukurydza 3 łyżki
100g ogórki kiszone(2 małe)
1 jajko
50g Cebula (½ średniej) lub ½ pęczka szczypiorku  
25g jogurt naturalny (duża łyżka)
przyprawy (sól, pieprz)


Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z wytycznymi z opakowania, następnie studzimy. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękkości, następnie po przestudzeniu drobno kroimy. Do miski wrzucamy pokrojone jajka, pokrojone w kostkę ogórki kiszone, pokrojoną cebulę, brokuły, kukurydzę z puszki i kaszę gryczaną. Wszystko mieszamy z jogurtem naturalnym i przyprawiamy do smaku.

ZESTAWIENIE:
1 porcja produktu zbożowego
½  porcji mięsa( do wykorzystania w ciągu dnia 50g wędliny)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz