Propozycja sałatki do pracy lub na kolacje
Składniki:
30g kasza gryczana sucha
100g brokuła (1/4 szt)
45g kukurydza 3 łyżki
100g ogórki kiszone(2 małe)
1 jajko
50g Cebula (½ średniej) lub ½ pęczka szczypiorku
25g jogurt naturalny (duża łyżka)
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z
wytycznymi z opakowania, następnie studzimy. Brokuł dzielimy na mniejsze
różyczki i gotujemy do miękkości, następnie po przestudzeniu drobno kroimy. Do
miski wrzucamy pokrojone jajka, pokrojone w kostkę ogórki kiszone, pokrojoną
cebulę, brokuły, kukurydzę z puszki i kaszę gryczaną. Wszystko mieszamy z
jogurtem naturalnym i przyprawiamy do smaku.
ZESTAWIENIE:
1 porcja produktu zbożowego
½ porcji mięsa( do
wykorzystania w ciągu dnia 50g wędliny)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz