piątek, 15 kwietnia 2016

"Odważ się'' Dietetyczne klopsy drobiowe

Klopsy drobiowe :
150g  mielonego udźca z indyka
płaska łyżka twarożku ziarnistego light
Szczypta tymianku
skórka z połowy cytryny
¼   łyżeczki musztardy
sól i pieprz
1 łyżeczka oleju
Twarożek odsączyć z nadmiaru serwatki, starannie  rozdrobnić widelcem, połączyć z mięsem. Dodać sól, pieprz, listki tymianku, drobno posiekaną skórkę cytrynową, musztardę, wyrobić masę. Uformować 2 płaskie kotleciki i smażyć na patelni teflonowej na niedużym ogniu.  Podawać z kasza jęczmienna 30g  i surówką z marchewki
Surówka z marchewki z chrzanem
-marchewka 1 szt
-chrzan(łyżeczka)
-jogurt 2 łyżki
-pieprz
Marchew zetrzeć na tarce dodać chrzan, jogurt wymieszać doprawić pieprzem
ZESTAWIENIE
1 porcja mięsa
1 porcja produktu zbożowego
¼ porcji produktu mlecznego
¼  porcji tłuszczu


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz