Wrzesień to czas powrotu do szkoły. Przedstawiam kilka fantastycznych past do chleba, które zamienią nudne kanapki w prawdziwe kulinarne arcydzieła. Pasty są pełne warzyw więc nadadzą się dla wegetarian, osób na diecie bezmlecznej, bezglutenowej oraz dla tych którzy chcą zabrać do pracy lub szkoły coś zdrowego i pożywnego.
Pasta z bakłażana
Składniki:
Bakłażan
Mała cebula
1 łyżeczka oleju rzepakowego
1 łyżka oleju sezamowego
2 łyżki posiekanej pietruszki
Sól, pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Bakłażana posolić i odstawić na 15 min. Osuszyć ręcznikiem papierowym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C na 35 minut. Cebulę pokroić w kostkę,
podsmażyć na łyżeczce oleju. Miąższ z upieczonego bakłażana wydrążyć łyżką,
dodać podsmażoną cebulę, posiekaną pietruszkę, olej sezamowy i całość zmiksować
oraz doprawić solą i pieprzem.
Wkrótce pasta z awokado i soczewicy!!
SMACZNEGO ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz