niedziela, 16 września 2018

Pyszne pasty do chleba




Wrzesień to czas powrotu do szkoły. Przedstawiam kilka fantastycznych past do chleba, które zamienią nudne kanapki w prawdziwe kulinarne arcydzieła. Pasty są pełne warzyw więc nadadzą się dla wegetarian, osób na diecie bezmlecznej, bezglutenowej oraz dla tych którzy chcą zabrać do pracy lub szkoły coś zdrowego i pożywnego.

Pasta z bakłażana 

Składniki:

Bakłażan
Mała cebula
1 łyżeczka oleju rzepakowego
1 łyżka oleju sezamowego
2 łyżki posiekanej pietruszki
Sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Bakłażana posolić i odstawić na 15 min. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C na 35 minut. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżeczce oleju. Miąższ z upieczonego bakłażana wydrążyć łyżką, dodać podsmażoną cebulę, posiekaną pietruszkę, olej sezamowy i całość zmiksować oraz doprawić solą i pieprzem.

Wkrótce pasta z awokado i soczewicy!!

SMACZNEGO ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Zdrowie jest smaczne Sylwia Kościelny , Blogger