wtorek, 2 lutego 2016

Bezglutenowe pączki fit

Tłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami. Nie byłabym sobą gdybym nie pokazała wam zdrowej i mniej kalorycznej wersji. Pączki są bezglutenowe, bez tłuszczu, bez cukru samo zdrowie. Tradycyjne pączki zwierają od 300 do 350 kcal moja wersja ma 100 kcal.


Składniki:
300g sera białego
8 łyżek zmielonych płatków owsianych bezglutenowych
2 łyżki mąki ryżowej
1 jajko
3 białka
2 łyżki miodu
Powidła śliwkowe bez cukru

Przygotowanie:
Twaróg zmiksować benderem dodać zmielone płatki, mąkę ryżową, jajko i mód. Zmiksować . w osobnym naczyniu ubić 3 białka na sztywno. Białka dodawać powoli do zmiksowanej masy i delikatnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do silikonowych foremek na babeczki. Piec 30-35 min w temperaturze 180 st C
Po ostygnięciu nadziać pączki powidłami  np. szprycą z końcówką do nadziewania lub strzykawką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Zdrowie jest smaczne Sylwia Kościelny , Blogger