Tłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami. Nie byłabym
sobą gdybym nie pokazała wam zdrowej i mniej kalorycznej wersji. Pączki są
bezglutenowe, bez tłuszczu, bez cukru samo zdrowie. Tradycyjne pączki zwierają od
300 do 350 kcal moja wersja ma 100 kcal.
Składniki:
300g sera białego
8 łyżek zmielonych płatków owsianych bezglutenowych
2 łyżki mąki ryżowej
1 jajko
3 białka
2 łyżki miodu
Powidła śliwkowe bez cukru
Przygotowanie:
Twaróg zmiksować benderem dodać
zmielone płatki, mąkę ryżową, jajko i mód. Zmiksować . w osobnym naczyniu ubić
3 białka na sztywno. Białka dodawać powoli do zmiksowanej masy i delikatnie
wymieszać. Gotową masę przełożyć do silikonowych foremek na babeczki. Piec
30-35 min w temperaturze 180
st C
Po ostygnięciu nadziać pączki powidłami np. szprycą z końcówką do nadziewania lub strzykawką.
Po ostygnięciu nadziać pączki powidłami np. szprycą z końcówką do nadziewania lub strzykawką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz